HANDTHERAPIE & ERGOTHERAPIE
Welkom
Contact / Locaties
Diensten
Links
Handtherapie
Ergotherapie op maat
Educatie
Arbeid
Expertise
Vergoedingen
Daar waar nodig...
Handtherapie
 
Handtherapie is een specialisme dat door een ergo-  en/of fysiotherapeut wordt uitgevoerd die zich hierin heeft gespecialiseerd. Het is gericht op het trainen, verbeteren van mobiliteit, kracht, coördinatie en belastbaarheid. Stoornissen opheffen en optimaliseren naar maximale inzetbaarheid arm-, pols-, handfunctie .
Afhankelijk van de vraagstelling kan er op alle locaties multidisciplinair behandeld worden.
De handtherapie wordt vaak door een handenteam uitgevoerd. Hierin zijn verschillende medisch specialisten bij betrokken.
 
Wij zijn experts in de behandeling van ziekten, aandoeningen en/of letsels aan de handen, polsen en armen. Er is sprake van deskundigheid op het gebied van anatomie, wondgenezing, ontwikkelingen binnen de handtherapie en chirurgie, het vervaardigen van orthesen, begeleiden en aanvragen van protheses.

Problemen zijn bijvoorbeeld; peesontstekingen, overbelastingsklachten, slijtage gewrichten, fracturen, luxaties, compressie van zenuwen in elleboog en hand, trauma's, spastische/hypotone en reumatische handen. Ook polsklachten en instabilteitsklachten kunnen volgens specifieke oefenprogramma's getraind worden.
 
de Ergo Experts heeft de beschikking over een uitgebreid landelijk netwerk, waarin gebruikt wordt gemaakt van specialisten als (hand-)chirurgen, reumatologen, revalidatieartsen en orthopeden en natuurlijk andere handtherapeuten in Nederland; www.handtherapie.com
 
Complicaties bij neurologische aandoeningen, diabetici en de ouderenzorg zijn onze speerpunten!

Waar nodig wordt er een thuisbezoek ingepland. Ook consulten op andere praktijken- tehuizen zijn bespreekbaar.

 


WelkomContact / LocatiesDienstenLinks